Jyväs-Optiikka 45 vuotta

28.4.1978 avattiin Jyväs-Optiikan ovet ensimmäistä kertaa, tässä samassa osoitteessa, Kauppakatu 5:ssä. Yrityksen perustaja Irma Mäenpää (myöhemmin Vähäpassi) koki tarpeen optikkoliikkeelle, josta asiakkaat löytäisivät persoonallisia kehyksiä, värikkyyttä ja loistopalvelua. Hän avasi myymälän aikaan jolloin suurin osa optikoista oli miehiä ja alalla oli vain kourallinen naisoptikoita.

Koska silloin ei ollut tarjota värikkäitä kehyksiä päätti Irma värjätä kehyksensä itse. Siihen aikaan silmälasi- ja aurinkolasilinssejä värjättiin myymälöissä ja samoja värejä pystyi myös käyttämään kehysten piristämiseksi. Tätä palvelua asiakkaat todella arvostivat. Samat väripöntöt löytyvät meiltä edelleen alakerran aarteiden seasta. Moni varmasti muistaa Irman ja Railin (optisen alan myyjä) sekä heidän pettämättömän makunsa.

Kun Irma alkoi miettiä eläkkeelle siirtymistä, otti hän yhteyttä minuun, toivoen että yritys saisi jatkajan. Olin jo pitkään haaveillut optikkoliikkeestä Jyväskylässä mutta olin edelleen äitiyslomalla toisen lapseni kanssa, enkä mitenkään voinut vielä palata työelämään. Hetken mietittyään Irma kuitenkin ilmoitti minulle että hän odottaa minun paluutani. En voinut uskoa sitä todeksi. Vuonna 2007 siirtyi yritys minun pyöritettäväksi ja yksi unelmistani toteutui.

Sannan kanssa olen työskennellyt jo vuodesta 2009 ja onkin mahtavaa saada suunnitella ja visioida jonkun kanssa päivittäin.

Yrityksen ajatus on edelleen sama. Haluamme tarjota asiakkaillemme muiden valikoimista poikkeavia kehyksiä. Valitsemme itse mallistoomme rohkeita ja persoonallisia kehysmerkkejä ja uniikkeja malleja.

Rakastamme edelleen värikkyyttä ja se näkyykin heti kun astut myymäläämme. Meille on tärkeää olla yksityinen, ketjuihin kuulumaton kivijalkayritys, jonka juuret ovat tiukasti kiinni Yläkaupungissa. Suhtaudumme työhömme intohimoisesti ja toivomme sen välittyvän myös sinulle.

Toivotamme kaikki vanhat ja uudet asiakkaat sydämellisesti tervetulleeksi. Meillä nähdään.

Kia ja Sanna