Parempaa näkemistä urheilulaseilla.

Urheilutrikoot, hengittävät paidat, tekniset sukat ja rullaavat lenkkikengät… Entäs optimoitu näkökyky? Eri urheilulajit asettavat erilaisia vaatimuksia näkökyvylle. Urheillessa täytyy kyetä liikuttamaan silmiä ja tarkentamaan katsetta nopeasti, erottamaan kontrasteja, arvioimaan etäisyyksiä ja hahmottamaan näköalueen reunoilla tapahtuvaa liikettä. Urheilulasien pitää toimia hyvin, oli sitten auringonpaistetta, sumua tai hämärää.

Urheilulasit asettavat myös vaatimuksia istuvuuden ja mukavuuden osalta. Istuvuuden pitää olla hyvä ja sitä pitää voida säätää. Valuvia laseja ei halua kukaan. Huurtumattomat linssit lisäävät käyttömukavuutta ja keveydestäkin on hyötyä. Urheilulasien on suojattava viimalta ja niiden pitää kestää iskuja. Linssien värillä ja niiden vaihdettavuudella on myös suuri merkitys. Eri lajeissa ja eri ympäristöissä tarvitaan eri sävyjä. Urheilulasit pitää myös tarvittaessa saada omilla voimakkuuksilla. Vaatimuksia siis on melko lailla.

Ratkaisu löytyy Siols X-kross urheilulaseista.

Tekniikan Maailman testaamat ja hyväksi havaitsemat, saksalaiset Siols X-kross urheilulasit, täyttävät kaikki yllä mainitut kriteerit. Modulaariset X-kross urheilulasit voit koota mieleiseksi. Aloitat valitsemalla itsellesi mieluisan kehysvärin 15 värin joukosta, jonka jälkeen valitaan käyttötarkoitukseen sopivat linssit. Linssivalikoima on laaja sekä väriskaalaltaan että tummuusasteeltaan. Linssejä on saatavilla myös polarisoituina ja itsestään tummuvina. Kaarevat polykarbonaatista valmistetut etulinssit suojaavat viimalta ja ovat iskunkestävät.

Air Clima Management- huurtumista vastaan.

Linsseistä löytyy insinöörien kanssa kehitetty uudenlainen ilmanvaihtojärjestelmä, joka estää huurtumista. Reikien asettelu eri kohtiin linssiä, tukee erilaisia urheiluvaatimuksia. Jos harrastat hiihtämistä tai lenkkeilyä, valitset linssit, joissa tuuletusaukot ovat sijoitettu nenän ja ulkonurkan kohdalle. Näin ilma pääsee kiertämään ja huurtuminen estyy. Pyöräillessä toimii paremmin linssi, jossa tuuletusaukot nenän kohdalta on jätetty pois, jolloin ilmankierto ei aiheuta viiman tuntua silmille.

Juoksu, murtomaahiihto, tennis…

…golf, vaellus ja muihin tämän kaltaisiin lajeihin suosittelemme RUNNING- linssiä. Sen ilmanvaihtojärjestelmä on suunniteltu juoksunopeuksiin ja voimakkaaseen hikoiluun. Valittavissa on 11 eriväristä linssivaihtoehtoa, 3 eri koossa, aurinkolasitummuudesta kirkkaaseen ja itsestään tummuvasta kontrastilinssiin.

Pyöräily, rullaluistelu, MTB…

…kilpapyöräily, kaupunkipyöräily ja muihin tämän kaltaisiin lajeihin suosittelemme BIKE- linssiä. Sen ilmanvaihtojärjestelmä on suunniteltu antamaan hyvän suojan tuulelta, kovissakin nopeuksissa. ACM- tuuletusaukot estävät tuulen pyörtämisen silmiin ja pitävät linssit kirkkaina. Valittavissa on 14 eriväristä linssivaihtoehtoa, 3 eri koossa, aurinkolasitummuudesta kirkkaaseen ja itsestään tummuvasta kontrastilinssiin.

Talviurheilu, laskettelu…

…hiihto, retkiluistelu. WINTER- lämpölinssi on kaksikerroksinen linssi, jossa linssien välissä on ilmaa. Tämä tasoittaa lämpötilaeroja ja linssi pysyy helpommin kirkkaana. Valittavissa on 11 eriväristä vaihtoehtoa, 3 eri koossa.

Purjehdus, melonta, kalastus…

…veneily, surffaus ja yleiskäyttöön suositellaan POLARIZED- polarisoituja linssejä, joiden tarkoitus on poistaa vaakapinnoilta tulevat heijastukset. Näin esimerkiksi kimalteleva lumi ei häikäise ja kalastaessa näkee heijastelevaa pintaa syvemmälle. Valittavissa on 3 eri kokoa ja 3 eri väriä.

Adapteri ja omat silmälasivoimakkuudet.

Omat silmälasivoimakkuudet hiotaan X-kross adapteriin, joka sopii kaikkiin runkoihin. Adapteri istuu hyvin rungossa eikä osu silmäripsiin. Adapteri napsautetaan helposti ja nopeasti paikoilleen. Se on helppo irrottaa ja puhdistaa tai jättää kokonaan pois piilolasikäytön ajaksi. Jos silmälasivoimakkuudet muuttuvat, on adapteriin mahdollisuus vaihtaa uudet linssit, ilman että koko urheilulasipakettia joutuu vaihtamaan. Voimakkuudet voivat olla +/- 15 dioptrian välillä. Myös aikuisnäköä voidaan korjata joko moni- tai kaksitehoratkaisulla.

Optikkomme määrittävät juuri sinun voimakkuuksillesi sopivat linssit ottamalla huomioon adapterin kaarevuuden, linssien ominaisuudet, kehyksen kallistuskulman ja pintavälin.

Hinnasto

Kehysrungot 129€/159€.

Etulasit 56€, erikoislinssit 82€ (esim. KONA) ja 98€ (esim. AERO ja POLARIZED), fotokromaattinen 149€/189€.

Adapteri 49€/59€.

Goggles laskettelulasit: kehys 80€, magneetilla toimivat etulasit 119€/149€.

Linssit omilla voimakkuuksilla yksitehot alk. 89€/pari ja monitehot alk. 199€/pari