Loistava liikennenäkö

EnRoute linsseillä turvallisempaa ajamista

Autoiluun suunnitellut EnRoute -linssit tekevät ajamisesta mukavampaa ja turvallisempaa. EnRoute -linssit parantavat hämärässä kontrastia ja vähentävät vastaantulevista ajovaloista sekä katuvaloista syntyvää häikäistymistä. Drive AR -pinnoite ja materiaali vähentävät kojelaudalta sekä vastaantulevasta liikenteestä aiheutuvia heijastuksia ja häikäistymistä. Linssirakenteen ansiosta EnRoutessa on laajemmat näköalueet peileihin ja kojelaudalle. Kontrastia parantava lisäsuodatin parantaa näkemistä sumussa ja sateella sekä poistaa tehokkaasti häikäisyä ja helpottaa värien havaitsemista. Linssit saatavilla sekä yksitehoisina että monitehoisina. Linssi soveltuu erinomaisesti myös erilaisiin harrastuksiin, kuten esim. golfiin.

Kaikki ymmärrämme näkökyvyn merkityksen autoillessa. Tiedämme että ajaminen muuttuu hankalaksi hämärässä ja pimeässä. Ymmärrämme että ajonopeutta on säädettävä jos vettä sataa kaatamalla tai jos lunta tuiskuttaa vaakasuoraan tuulilasia päin. Olemme kaikki kokeneet tilanteen jossa vastaantulijan valot aiheuttaa häikäistymisen ja näkökyky katoaa hetkellisesti. Naarmuinen tuulilasi ja huonot tuulilasinpyyhkijät eivät ainakaan lisää näkömukavuutta. Tähän kaikkeen kun vielä yhdistämme huonon näkökyvyn, voit uskoa että loistava liikennenäkö on kaukana.

Hyvä liikennenäkö on monen asian summa. Meidän pitää pystyä tarkkailemaan ympäristöämme, reagoimaan nopeasti ja ennakoimaan tulevaa. Meidän pitää myös olla perillä omasta ajokyvystämme, vireystilastamme ja kyvystämme toimia vastuullisesti ja turvallisesti liikenteessä. Tähän liittyy myös näkökyky. Käytit sitten monitehoisia silmälaseja, yksitehoisia kaukolaseja tai vaikka pelkästään aurinkolaseja voimme tänä päivänä optimoida niiden ominaisuudet vastaamaan tarpeitasi.

Kontrastinäkö ja hämäränäkö

Liikennenäkemisessä kontrastinäön merkitys on suuri. Kontrastinäkö tarkoittaa silmän kykyä erottaa eri sävyjä toisistaan. Hämäränäköön vastaavasti vaikuttaa juuri kontrastinäkö sekä silmän kyky tottua eri valaistusolosuhteisiin. Ikääntyessä mykiö samentuu ja usein silloin myös pimeällä ajaminen hankaloituu.

Häikäistyminen

Kaikki olemme kokeneet matalalta paistavan auringon ikävän kirkkauden tai märästä tienpinnasta heijastuvan auringonvalon. Hetkellinen häikäistyminen lisää liikenneonnettomuuden riskiä merkittävästi. 

Liikenteessä vallitseviin vaihtuviin olosuhteisiin emme valitettavasti voi vaikuttaa, mutta jokainen voi maksimoida oman ja muiden turvallisuuden. Kun varmistat että silmälasisi vastaavat näkökykyäsi ja tarpeitasi sekä hankit mahdollisiin silmävaivoihin asianmukaista hoitoa, teet tärkeän henkilökohtaisen turvallisuusteon. Hoidetaan yhdessä loistava liikennenäkö kuntoon.